nieuws

Contract voor aanleg Wijnbergse brug

bouwbreed

doetinchem – De aannemingscombinatie BAM NBM Infra/HBG Civiel/BHN/DHV gaat de Wijnbergsebrug en de aansluitende verlengde Bedrijvenweg in Doetinchem-West aanleggen. De aannemingscombinatie en de gemeente tekenen volgende week vrijdag het contract. De gemeenteraad moet nog wel met de overeenkomst akkoord gaan. In de zomer van 2003 tikte de Europese Commissie de gemeente nog op de vingers, […]

doetinchem – De aannemingscombinatie BAM NBM Infra/HBG Civiel/BHN/DHV gaat de Wijnbergsebrug en de aansluitende verlengde Bedrijvenweg in Doetinchem-West aanleggen. De aannemingscombinatie en de gemeente tekenen volgende week vrijdag het contract. De gemeenteraad moet nog wel met de overeenkomst akkoord gaan.

In de zomer van 2003 tikte de Europese Commissie de gemeente nog op de vingers, omdat de aanbesteding in strijd zou zijn geweest met de Europese richtlijnen. Doetinchem wilde een overeenkomst voor ontwerp, aanleg en onderhoud. Het Advies Centrum Aanbestedingen (ACA) diende een klacht in en de gemeente besloot vorig jaar zomer een nieuwe aanbestedingsprocedure te beginnen.

De Wijnbergsebrug over de Oude IJssel sluit aan op de Bedrijvenweg in het zuidwesten van Doetinchem. De verlengde Bedrijvenweg gaat in de toekomst aansluiten op de Oostelijke Randweg, die de Terborgseweg en de Zelhemseweg moet gaan verbinden. Verkeer richting Zelhem wordt daarmee vanaf rijksweg A18 niet langer dwars door Doetinchem geleid.

Reageer op dit artikel