nieuws

Calatrava ontwerpt campus Maastricht

bouwbreed

maastricht – Op initiatief van woningcorporatie Servatius krijgt Maastricht een eigen universiteitscampus. Dat heeft Servatius gisteren bekend gemaakt.

De bouw van de campus gaat 104 miljoen euro kosten. Er is nog een tekort van 15 miljoen euro op de bouwbegroting. Het grootste deel daarvan wordt veroorzaakt doordat de huren lager zijn dan de kosthuurprijzen. Deze kosten neemt Servatius voor zijn rekening. De gemeente Maastricht, de universiteit Maastricht en de provincie Limburg staan garant voor 3 miljoen euro, en dan blijft er nog een tekort van 3 miljoen voor de sporthal, waarvoor Servatius tekent. Aannemer BAM start begin volgend jaar met de bouw van het complex, en in 2008 moet de campus zijn opgeleverd. De campus is ontworpen door de bekende Spaanse architect Santiago Calatrava. Het complex bestaat uit studentenkamers, appartementen, winkels, studio�s, een hoogwaardig sportcomplex dat voldoet aan de NOC/NSF-norm, kantoren, horeca en parkeergelegenheid. In totaal biedt de campus woonruimte aan 550 studenten, en in mindere mate docenten en medewerkers van de Universiteit Maastricht en de Hogeschool Zuyd. De huurprijzen van kamers en studio�s liggen tussen de 325 en 385 euro per maand inclusief servicekosten.

Nog geen vijf jaar geleden verwierp het stadsbestuur van Maastricht een plan van Servatius voor de bouw van een campus. Maastricht vond een dergelijke opeenhoping van studenten in de binnenstad ongewenst. Maar inmiddels is de gemeente bijgedraaid, mede vanwege het ernstige kamertekort.

Reageer op dit artikel