nieuws

Britse doe-het-zelver zoekt hulp van echte bouwer

bouwbreed Premium

londen – Britse huizeneigenaren stappen steeds meer over van doe-het-zelf naar een echte vakman als ze hun woning willen verbeteren of grote klussen oppakken. Gemiddeld besteedt een Britse huizenbezitter jaarlijks 6.500 euro per jaar aan verbetering van de woning.

89 Procent van de Britse mannen zegt daarbij liever een professional in te schakelen dan zelf de hamer en schroevendraaier ter hand te nemen. De Federation of Master Builders, de grootste organisatie van beroepsbouwers in Groot-Brittannië, heeft laten uitzoeken wat de Britse woningbezitter tegenwoordig denkt over doe-het-zelven. Dat veel mensen tegenwoordig liever een echte vakman inschakelen, blijkt ook uit het feit dat 80 procent van de FMB-leden verwacht volgend jaar meer werk te hebben in de sector woningverbetering. Bijna de helft meldt over het lopende jaar al meer werk te hebben uitgevoerd. Een specifieke groeisector is electriteitswerk, dat vanaf 1 januari moet voldoen aan nieuwe veiligheidseisen en daardoor vaker uitbesteed zal worden.

Andrew Large, directeur externe betrekkingen bij de FMB: “Het is duidelijk dat een combinatie van tijdsgebrek en een streven naar goede kwaliteit bij het verbeteren van de woning huiseigenaren naar de vakman drijft. Voor de woningbezitter is het dan wel een uitdaging om precies de goede bouwer te vinden. Wat dat betreft raden we ze aan te kiezen voor een FMB-geregistreerde bouwondernemer die moet voldoen aan door de organisatie gestelde eisen.”

Reageer op dit artikel