nieuws

Brabant versnelt wegenprojecten

bouwbreed Premium

den bosch – Eerder deze week kreeg Brabant van een ruime meerderheid in de Tweede Kamer al steun voor een snelle aanleg van het ontbrekende deel van de A4 in West-Brabant. De provincie Noord-Brabant gaat nu ook het provinciale wegennet verbeteren door elf grote wegenprojecten versneld uit te voeren. Daarvoor worden vijftien extra mensen aangetrokken. […]

den bosch – Eerder deze week kreeg Brabant van een ruime meerderheid in de Tweede Kamer al steun voor een snelle aanleg van het ontbrekende deel van de A4 in West-Brabant. De provincie Noord-Brabant gaat nu ook het provinciale wegennet verbeteren door elf grote wegenprojecten versneld uit te voeren.

Daarvoor worden vijftien extra mensen aangetrokken. De meeste van die projecten, die eigenlijk pas na 2009 waren gepland, verkeren nu in planfasestudie. Om ook in de uitvoering tijdwinst te kunnen boeken wordt bekeken of alternatieve contracten (zoals design-and-build of pps) dat voordeel bieden. Een andere mogelijkheid voor versnelling is dat gemeenten de uitvoering van provinciale projecten ter hand nemen.

Het gaat om elf projecten waar de problemen met verkeersveiligheid of bereikbaarheid het grootste zijn. Voorbeelden zijn de ombouw van de N261 tussen Tilburg en Waalwijk tot autosnelweg met twee keer twee rijstroken en het veiliger maken van de N279-noord tussen Den Bosch en Veghel.

Reageer op dit artikel