nieuws

Bouwplan maakt ambities Alkmaar als sportstad waar

bouwbreed Premium

alkmaar – De gemeentelijke politieke partijen en maatschappelijke organisaties willen dat het college serieus werk maakt van een haalbaarheidsonderzoek over grootschalige bouw van woon- en sportvoorzieningen aan de Westelijke Randweg van Alkmaar.

De ambities liegen er niet om. Een terrein van zo�n 17.000 vierkante meter waar sportvereniging Alcmaria Victrix nu nog gebruik van maakt, wil de vereniging wel verlaten op voorwaarde dat de gemeente elders accommodaties beschikbaar stelt. Het terrein aan de Westelijke Randweg is in de ogen van vele betrokkenen een ideale locatie voor de bouw van torenflats in combinatie met hoogwaardige sportvoorzieningen. IJsbaan De Meent ligt er al, net als het vorig jaar gerenoveerde wielerstadion.

Ook het zwembad zou naar het gebied verplaatst kunnen worden. De PvdA droomt zelfs van een overdekte atletiekbaan en een trainingscentrum voor topsporters in uiteenlopende disciplines. Die sporters zouden dan kunnen verblijven in een nieuw te bouwen sporthotel.

Het is een uitgelezen kans voor de gemeente die de grond al in bezit heeft en zich graag wil profileren als sportstad, zo stelde PvdA-fractieleider J. Jansen. Hij beloofde een voorstel bij het college in te dienen om de haalbaarheid van het plan te onderzoeken.

Architect Sander Douma, samen met Alcmaria Victrix intiatiefnemer, kreeg vooral positieve reacties. Alkmaar moet er over tien jaar vierduizend woningen bij hebben. Douwma projecteerde op de locatie die wordt doorsneden door belangrijke wegen, drie torenflats waarvan de hoogste dertig verdiepingen telt.

Douwma projecteerde op de locatie drie torenflats waarvan de hoogste dertig verdiepingen telt.

Reageer op dit artikel