nieuws

Bouwkwaliteitsprijs naar wooncomplex Sint Jobskade

bouwbreed Premium

rotterdam – Het appartementencomplex Sint Jobskade 50-144 op de Müllerkade, ontworpen door Neutelings Riedijk en gebouwd door BAM Wilma, heeft de Rotterdamse Bouwkwaliteitsprijs gewonnen. Volgens de jury is het gebouw het beste wat het afgelopen jaar in de Maasstad is gebouwd.

De jury roemt de samenvoeging van seniorenwoningen met andere functies, is zeer te spreken over “de detaillering en de materialisatie van het project” en prijst de “ambachtelijkheid en hoge kwaliteit”.

Voor het eerst in de geschiedenis van de prijs, die in het leven is geroepen om een impuls te geven aan woningbouw voor de midden- en hogere inkomens in Rotterdam, is het oordeel van bewoners meegenomen in de uiteindelijke beoordeling van de gebouwen. Belangrijke conclusies die uit de bewonersenquête naar voren kwamen zijn dat de nieuwbouw in Rotterdam bijdraagt aan het streven naar doorstroming op de woningmarkt en dat de nieuwbouw vooral voor de modale inkomensgroepen is. Een meerderheid van de nieuwbouwbewoners laat een huis achter in Rotterdam.

Genomineerden

Andere genomineerden voor de Bouwkwaliteitsprijs waren gebouwen aan de �s-Gravenwetering 60-88, de Heer Vrankestraat, de Kabelhof en de Volmarijnstraat. Die complexen werden respectievelijk gebouwd door bouwbedrijf Van der Linden, Volker, BAM en Heijmans IBC.

Reageer op dit artikel