nieuws

Bodem+ voert taken bodembeleid uit

bouwbreed Premium

den haag – Vanaf 1 januari 2005 zorgt een nieuwe organisatie voor de uitvoering van het bodembeleid. De organisatie heet Bodem+ en zal deel uitmaken van SenterNovem in Den Haag. Bodem+ is een fusie van het Service Centrum Grond (SCG), een deel van de afdeling Sturing Bodemsanerings Operatie (SBO) van VROM en de bodemadviseurs van […]

den haag – Vanaf 1 januari 2005 zorgt een nieuwe organisatie voor de uitvoering van het bodembeleid. De organisatie heet Bodem+ en zal deel uitmaken van SenterNovem in Den Haag. Bodem+ is een fusie van het Service Centrum Grond (SCG), een deel van de afdeling Sturing Bodemsanerings Operatie (SBO) van VROM en de bodemadviseurs van Infomil, de schakel tussen milieubeleid en bedrijfsleven.

Bodem+ zal de wettelijke taken van het Rijk uitvoeren, overheden ondersteunen bij de uitvoering van hun bodemtaken, ministeries bijstaan en beleid evalueren en voorstellen. De missie van Bodem+ omvat niet alleen de ondersteuning van de uitvoering, maar ook de waarborging van de uitvoerbaarheid van het bodembeleid. Bodem+ geeft bovendien voorlichting, zorgt voor kennisuitwisseling en stimuleert innovaties. De organisatie wordt gehuisvest bij SenterNovem in het gebouw CentreCourt in Den Haag.

Reageer op dit artikel