nieuws

Basketbar winnaar architectuurprijs

bouwbreed Premium

rotterdam – De AM NAi Architectuurprijs 2004 is gewonnen door NL Architects met hun multifunctionele Basketbar. The Basket food & drinks is een speels Grand-café in de Utrechtse universiteitswijk De Uithof. Vorig jaar kreeg het Amsterdamse architectenbureau er ook al de Rietveldprijs voor. Het bouwwerk omvat een café, boekwinkel, skatebaan, basketbalveld en hangplek. Volgens de […]

rotterdam – De AM NAi Architectuurprijs 2004 is gewonnen door NL Architects met hun multifunctionele Basketbar. The Basket food & drinks is een speels Grand-café in de Utrechtse universiteitswijk De Uithof. Vorig jaar kreeg het Amsterdamse architectenbureau er ook al de Rietveldprijs voor.

Het bouwwerk omvat een café, boekwinkel, skatebaan, basketbalveld en hangplek. Volgens de jury is de “efficiënte inventiviteit typerend voor de Nederlandse architectuur van deze generatie”.

Reageer op dit artikel