nieuws

AVBB: Bouwbedrijven veranderen al volop

bouwbreed Premium

gouda – Bouwbedrijven zijn al volop bezig met veranderen. “Het denken over aanbestedingen is bij veel bedrijven inmiddels echt veranderd”, aldus P. Wouters van het Algemeen Verbond Bouwbedrijf (AVBB). Hij reageert hiermee op de uitlatingen van A. Duivesteijn, voorzitter van de kamercommissie die de grote infrastructuurprojecten heeft onderzocht. Duivesteijn zei gisteren in deze krant dat de […]

gouda – Bouwbedrijven zijn al volop bezig met veranderen. “Het denken over aanbestedingen is bij veel bedrijven inmiddels echt veranderd”, aldus P. Wouters van het Algemeen Verbond Bouwbedrijf (AVBB).

Hij reageert hiermee op de uitlatingen van A. Duivesteijn, voorzitter van de kamercommissie die de grote infrastructuurprojecten heeft onderzocht. Duivesteijn zei gisteren in deze krant dat de bouw kan leren van de conclusies in het onderzoeksrapport door zichzelf, evenals de Tweede Kamer, te zuiveren.

Wouters vindt het jammer als de commissievoorzitter daarmee wil suggereren dat in de bouw nog niets is veranderd. “De omslag heeft al deels plaatsgevonden”, stelt hij.

Het AVBB is nog bezig met een intensieve bestudering van de aanbevelingen van de commissie-Duivesteijn. Het werkgeversverbond let vooral op de gevolgen voor de verhouding tussen opdrachtnemer en opdrachtgever.

Reageer op dit artikel