nieuws

Arcadis studeert op Alpentunnels

bouwbreed Premium

arnhem – Een consortium met Arcadis gaat verkennende studies uitvoeren voor de aanleg van een spoorwegverbinding door de Alpen tussen Frankrijk en Italië.

Plan is om op het traject van Lyon naar Turijn twee tunnels te bouwen. De grootste van beide krijgt een lengte van 53 kilometer.

De werkzaamheden van Arcadis concentreren zich op de effecten van ongevallen met het vervoer van gevaarlijke stoffen. Bovendien inventariseren de Arnhemse ingenieurs of de geplande veiligheidsmaatregelen in en rond de tunnels voldoende zijn. Om inzicht te krijgen wordt zo goed mogelijk samengewerkt met lokale instanties die belast zijn met de hulpverlening.

In het consortium trekt Arcadis op met de Franse maatschappijen Scetouroute en Semaly. Ook van de partij is de Italiaanse onderneming Metropolitane. Voor Arcadis levert de opdracht 2 miljoen euro op.

De tunnels tussen Lyon en Turijn worden gebruikt voor zowel het vervoer van goederen als van personen. De onderzoeksfase wordt in het late voorjaar van 2005 afgerond.

Reageer op dit artikel