nieuws

Aannemer Maastricht beticht van fraude

bouwbreed

maastricht – Een Belgische ondernemer heeft bij de rechtbank in Maastricht een aanklacht ingediend tegen directeur Tillie van het gelijknamige aannemersbedrijf wegens fraude, valsheid in geschrifte en belastingontduiking. De Belg kocht tussen 1998 en 2001 samen met Tillie vier panden in Maastricht. De twee spraken af de panden te renoveren, werk dat Tillie�s bedrijf zou […]

maastricht – Een Belgische ondernemer heeft bij de rechtbank in Maastricht een aanklacht ingediend tegen directeur Tillie van het gelijknamige aannemersbedrijf wegens fraude, valsheid in geschrifte en belastingontduiking.

De Belg kocht tussen 1998 en 2001 samen met Tillie vier panden in Maastricht. De twee spraken af de panden te renoveren, werk dat Tillie�s bedrijf zou uitvoeren, en daarna te verhuren aan studenten. Zowel de kosten als de uiteindelijke huuropbrengsten zouden beide partijen delen.

Volgens de advocaat van de Belg heeft Tillie met zijn aannemersbedrijf en met schildersbedrijf Beere, waar hij ook directeur is, een half miljoen euro te veel in rekening gebracht. Een bedrag dat gerechtvaardigd werd door nepfacturen en rekeningen van projecten waarbij de Belg niet betrokken was.

De Maastrichtse aannemer wil slechts kwijt dat het gaat om een “zakelijk verschil van inzicht.” Hij wil niet reageren op de beschuldigingen. De zaak dient op 12 januari.

Reageer op dit artikel