nieuws

Windenergie bron van verdeeldheid

bouwbreed

berlijn – De Duitse media zijn scherp verdeeld over nut en noodzaak van windenergie. Dat blijkt uit een analyse over de jaren 1998-2004 door onderzoeksbureau Landau Media. De degelijke, conservatieve Frankfurter Allgemeine Zeitung behoort samen met kwaliteitsblad Der Spiegel tot de grootste criticasters. De progressieve Berlijnse krant Tageszeitung daarentegen is enthousiast voorstander van de duurzame […]

berlijn – De Duitse media zijn scherp verdeeld over nut en noodzaak van windenergie. Dat blijkt uit een analyse over de jaren 1998-2004 door onderzoeksbureau Landau Media. De degelijke, conservatieve Frankfurter Allgemeine Zeitung behoort samen met kwaliteitsblad Der Spiegel tot de grootste criticasters. De progressieve Berlijnse krant Tageszeitung daarentegen is enthousiast voorstander van de duurzame energievorm.

Landau Media stelt vast dat het aantal berichten over windenergie sinds 1998 zijn verdubbeld. Afgelopen twee jaar ging met een sprong een groot deel van de media-aandacht uit naar de misère in de windmolenbranche.

Reageer op dit artikel