nieuws

Wegen Zuid-Holland spekglad bij regen

bouwbreed Premium

DEN HAAG – Delen van het snelwegennet van Rijkswaterstaat in Zuid-Holland zijn zo versleten dat er een verhoogde kans op gladheid is. Dat heeft een woordvoerder van Rijkswaterstaat bevestigd. Het betreft delen van de A12 (tussen Zoetermeer en Den Haag), A16, A27 en A44. Waar precies kon de woordvoerder niet zeggen. Het gaat om 41 […]

DEN HAAG – Delen van het snelwegennet van Rijkswaterstaat in Zuid-Holland zijn zo versleten dat er een verhoogde kans op gladheid is. Dat heeft een woordvoerder van Rijkswaterstaat bevestigd.

Het betreft delen van de A12 (tussen Zoetermeer en Den Haag), A16, A27 en A44. Waar precies kon de woordvoerder niet zeggen. Het gaat om 41 kilometer van de in totaal 5600 kilometer wegdek dat onder beheer van de overheidsinstantie valt. De stukken wegdek waren zo versleten dat ze onder de veiligheidsnorm vallen.

Dit is gebleken uit een eerste inventarisatie van de rechterrijstroken, de stroken die het meest intensief gebruikt worden. De inventarisatie is gedaan naar aanleiding van een ongeval op de A12 bij Zoetermeer in oktober, waarbij ruim veertig auto�s betrokken waren bij kettingbotsingen.

Op de desbetreffende stukken snelweg zijn inmiddels maatregelen genomen. In de bochten en op sommige rechte stukken, afhankelijk van de mate van slijtage, geldt een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Verder zijn er borden met slipgevaar geplaatst. Op de lange termijn vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats.

Rijkswaterstaat is momenteel bezig met de inventarisatie van de midden- en linkerrijstroken. De uitkomst van dit onderzoek wordt eind december verwacht.

Reageer op dit artikel