nieuws

Weg in Krimpenerwaard verzakt voor derde keer

bouwbreed Premium

den haag – De N210 nabij Bergambacht is voor de derde keer in anderhalf jaar tientallen centimeters verzakt. Dat maakte de provincie Zuid-Holland bekend.

De verzakking van 40 centimeter kwam aan het licht tijdens onderhoudswerkzaamheden.

Een tijdelijke verkeersregelingsinstallatie moet voorkomen dat er te veel verkeer over het beschadigde wegdek rijdt. In maart en in november vorig jaar, verzakte de weg ook al.

“De huidige verzakking gaat veel sneller dan die van maart 2003”, zo maakt de provincie bekend. Momenteel wordt onderzocht hoe de problemen kunnen worden opgelost.

De N210 is de enige ontsluitingsweg in de Krimpenerwaard. De weg is in de jaren dertig aangelegd. Vanwege de slappe ondergrond moest hij worden onderheid. Op de heipalen zijn betonnen bakken bevestigd, waarover de eigenlijke weg is aangelegd. Naar het zich laat aanzien zijn drie van deze bakken door de ondergrond gezakt.

Volgens de provincie voldoet de constructie van de weg niet aan de eisen van deze tijd. Er is minstens een grondige renovatie nodig om de problemen op te lossen. Misschien moet de N210 helemaal worden vernieuwd. “Zeker is dat de Krimpenerwaard de komende twee maanden met grote overlast te maken krijgt, waarbij de verkeersafwikkeling ernstig in het gedrang komt”, zegt de provincie.

Reageer op dit artikel