nieuws

Weer lek in grote gasleiding België

bouwbreed Premium

BRUSSEL – In een grote nieuwe gasleiding tussen Zomergem en Zelzate in Oost-Vlaanderen blijken diverse lekken te zitten. Dat is gebleken uit een test met water, vlak voor ingebruikname van de gasbuis. Een woordvoerder van de Belgische gasmaatschappij Fluxys zei gisteren dat daarom vervanging van de 21 kilometer lange leiding nodig is. Dat gaat zeker […]

BRUSSEL – In een grote nieuwe gasleiding tussen Zomergem en Zelzate in Oost-Vlaanderen blijken diverse lekken te zitten. Dat is gebleken uit een test met water, vlak voor ingebruikname van de gasbuis.

Een woordvoerder van de Belgische gasmaatschappij Fluxys zei gisteren dat daarom vervanging van de 21 kilometer lange leiding nodig is. Dat gaat zeker 9 miljoen euro kosten. Het staal voor de nieuwe gasbuis is inmiddels al besteld. Het staat nog niet vast wie voor de extra kosten zal moeten opdraaien.

Reageer op dit artikel