nieuws

UPC trekt glasvezelkabel door tot in voortuin

bouwbreed Premium

almere – Kabelaanbieder UPC Nederland trekt in Almere het glasvezelnetwerk door tot in de voortuinen van enkele honderden nieuwbouwwoningen. Begin 2005 worden die met een razendsnelle internetverbinding opgeleverd. Met de proef in Almere hoopt UPC ook opdrachten binnen te krijgen om nieuwbouwprojecten in andere gemeenten glasvezelklaar te maken. In Almere ligt het UPC glasvezelnet overal […]

almere – Kabelaanbieder UPC Nederland trekt in Almere het glasvezelnetwerk door tot in de voortuinen van enkele honderden nieuwbouwwoningen. Begin 2005 worden die met een razendsnelle internetverbinding opgeleverd. Met de proef in Almere hoopt UPC ook opdrachten binnen te krijgen om nieuwbouwprojecten in andere gemeenten glasvezelklaar te maken.

In Almere ligt het UPC glasvezelnet overal op ongeveer 300 meter van de woningen. UPC hoopt dat in de komende jaren alle huizen op het net kunnen worden aangesloten. Dat zou de laatste stap zijn in wat in de internetbranche de �last mile� wordt genoemd.

Verantwoordelijke wethouder Halbesma juicht het initiatief van UPC toe. “Wij willen stijgen op de internationale ranglijst van breedband-steden. Dit helpt daarbij. Het is een uitdrukkelijke ambitie om in Almere alle burgers en bedrijven toegang te geven tot snelle internettoepassingen.”

Reageer op dit artikel