nieuws

Tweede aanbesteding voor Almelo verdiept

bouwbreed

zwolle – De tweede aanbesteding voor het project �Almelo verdiept� heeft een aantal inschrijvingen opgeleverd. Over de hoogte van de inschrijvingen ten opzichte van het beschikbare budget voor de verdiepte aanleg van de spoorlijn in Almelo, wil aanbesteder ProRail nog niets kwijt. De inschrijving voor het project sloot begin deze maand. Voorwaarde voor realisatie van […]

zwolle – De tweede aanbesteding voor het project �Almelo verdiept� heeft een aantal inschrijvingen opgeleverd. Over de hoogte van de inschrijvingen ten opzichte van het beschikbare budget voor de verdiepte aanleg van de spoorlijn in Almelo, wil aanbesteder ProRail nog niets kwijt. De inschrijving voor het project sloot begin deze maand. Voorwaarde voor realisatie van het project is dat de prijzen van de inschrijvers lager zijn dan het beschikbare budget van 33,9 miljoen euro (prijspeil 2004, exclusief btw). ProRail en de gemeente Almelo hebben dit afgesproken.

ProRail verwacht rond de jaarwisseling meer meer gegevens openbaar te maken. Aannemelijk is dat de aanbestedingsprocedure een volgende fase is ingegaan, namelijk die van beoordelingen op prijs, kwaliteit en levensduurkosten. Uiteraard bestaat de mogelijkheid dat ook deze – inmiddels tweede – aanbesteding te duur uitvalt. Maar tot dan mogen Almelo en de regio nog hopen op realisatie van het project.

Reageer op dit artikel