nieuws

Turf-Topp-kunstgrastegel onderhoudsvriendelijk alternatief

bouwbreed

susteren – Als onderhoudsvriendelijk alternatief voor natuurgras of een verharde ondergrond introduceert Double P Products de Turf-Topp-kunstgrastegel.

De Turf-Topp is opgebouwd uit een basis van hoogwaardig s-foam (thermisch verbonden xpe-vlokken) en is aan de bovenkant en de zijkanten afgewerkt met groen thiolon pp kunstgras. Xpe is een van de meest inerte kunstoffen, meldt de fabrikant. De gesloten pe-cellen in de xpe nemen geen vocht op. De minimale levensduur van de tegels kan daarom worden gesteld op zeven jaar.

De recyclebare Turf-Topp kunstgrastegel is er in vier uitvoeringen. Type A meet 50x50x3 centimeter, type B 50 x25x3 centimeter, type E 50x50x5,5 centimeter en type F 50x25x5,5 centimeter.

De tegel voldoet aan veiligheidsnorm NEN-EN 1177. Hij is schokabsorberend, rot- en onderhoudsvrij, voert water goed af en is geluiddempend. De Turf-Topp is eenvoudig in een zandbed te leggen of op een beton- of steenachtige ondergrond te leggen of te lijmen.

Comfortabel

Double P Products ziet in de kunstgrastegel een comfortabele, onderhoudsvriendelijke en het milieu weinig belastende mogelijkheid om particuliere tuinen, dakterrassen en balkons in te richten. Andere toepassingsgebieden zijn verder onder meer speeltoestellen, bij zwembaden, op daken, op looppaden van groendaken en op plekken waar natuurgras niet wil groeien.

Reageer op dit artikel