nieuws

Trektunnel ingezet om verkeer te ontzien

bouwbreed

arnhem – Gemeente Arnhem voorkomt grote verkeershinder door een 40 meter lang segment van de Musis-tunnel onder een druk kruispunt in de binnenstad te laten trekken. Bij de traditionele open bouwput zou het verkeer op dit zeer drukke kruispunt wekenlang overlast ondervinden van de bouwwerkzaamheden. De trektunnel bestaat uit 33 gekoppelde betonnen prefab elementen, die […]

arnhem – Gemeente Arnhem voorkomt grote verkeershinder door een 40 meter lang segment van de Musis-tunnel onder een druk kruispunt in de binnenstad te laten trekken. Bij de traditionele open bouwput zou het verkeer op dit zeer drukke kruispunt wekenlang overlast ondervinden van de bouwwerkzaamheden.

De trektunnel bestaat uit 33 gekoppelde betonnen prefab elementen, die met een snelheid van 4 meter per dag onder het kruispunt Looierstraat-Velperbinnensingel worden doorgetrokken. Een klus waarmee ongeveer twee weken is gemoeid. De toerit en het gedeelte nabij de inrit van de parkeergarage worden in het werk gestort. De in totaal 285 meter lange tunnel gaat toegang geven tot de bestaande Musis-parkeergarage, die met 270 parkeerplekken wordt uitgebreid tot zevenhonderd plaatsen.

In opdracht van de gemeente realiseert Hegeman beton- en industriebouw de tunnel, die onderdeel vormt van de grootscheepse naoorlogse verkeersoperatie �omsingeling doorbroken�.

Reageer op dit artikel