nieuws

Toets begaanbaarheid van bouwterreinen

bouwbreed

harderwijk – Bij de CUR in Gouda is een rapport verschenen over het beoordelen van de begaanbaarheid van bouwterreinen. Het rapport biedt drie modules om de begaanbaarheid te toetsen, twee voor voertuigen en één voor personen. Voor personen geldt dat een slechte beloopbaarheid van het bouwterrein risico�s inhoudt voor de gezondheid. Werknemers kunnen bijvoorbeeld nek- […]

harderwijk – Bij de CUR in Gouda is een rapport verschenen over het beoordelen van de begaanbaarheid van bouwterreinen. Het rapport biedt drie modules om de begaanbaarheid te toetsen, twee voor voertuigen en één voor personen.

Voor personen geldt dat een slechte beloopbaarheid van het bouwterrein risico�s inhoudt voor de gezondheid. Werknemers kunnen bijvoorbeeld nek- en rugklachten oplopen als de bodem te slap is. Voor materieel geldt dat een slechte ondergrond kan leiden tot ongelukken, bijvoorbeeld door instabiliteit.

De modules zijn door CUR ontwikkeld in samenwerking met CROW, de stichting Arbouw en de Nederlandse Vereniging van Aannemers van Funderingswerken (NVAF) in Harderwijk. Het systeem voor de beoordeling van de begaanbaarheid van bouwterreinen maakt deel uit van het arboconvenant voor de funderingsbranche.

Bovendien zal het worden opgenomen in de standaardbestekken van CROW en Stabu. De aannemer dient dan een begaanbaarheidsplan op te stellen dat rekening houdt met wisselende omstandigheden, zoals het weer en de verschillende activiteiten van onderaannemers, leveranciers en transporteurs.

Reageer op dit artikel