nieuws

Tiel verplaatst twee tankstations

bouwbreed

TIEL – De gemeente Tiel heeft miljoenen over voor de verplaatsing van twee tankstations uit de binnenstad. Beide stations verkopen lpg, iets dat wegens de strenge veiligheidseisen eigenlijk niet meer mag binnen de bebouwde kom. Al in 2001 sloot Tiel een intentieovereenkomst met de eigenaren van het Total-station aan de Havendijk en het BP-station aan […]

TIEL – De gemeente Tiel heeft miljoenen over voor de verplaatsing van twee tankstations uit de binnenstad. Beide stations verkopen lpg, iets dat wegens de strenge veiligheidseisen eigenlijk niet meer mag binnen de bebouwde kom.

Al in 2001 sloot Tiel een intentieovereenkomst met de eigenaren van het Total-station aan de Havendijk en het BP-station aan het Burgemeester Hasselmanplein over de verplaatsing. Tiel zegde toen echter toe eerst een andere locatie te zoeken. Inmiddels zijn de locaties bekend, maar nu dreigen de kosten de pan uit te rijzen.

Tiel heeft 3,9 miljoen euro gereserveerd voor de verplaatsing, maar door een schadeclaim van Total van 1,1 miljoen, schadeclaims van benzinepomphouders in de buurt van de nieuwe locaties en de aanleg van nieuwe toegangswegen dreigen de kosten op te lopen tot meer dan 8 miljoen, schrijft wethouder A. Schrijvers.

Reageer op dit artikel