nieuws

Thissen met Unica in zee uit lijfsbehoud

bouwbreed Premium

venlo/geleen – Unica wordt grootaandeelhouder van het installatiebedrijf Thissen. Als gevolg van de transactie wordt het grootste installatiebedrijf van Nederland eigenaar van 49 procent van de aandelen van de Limburgse onderneming. De familie Thissen blijft eigenaar van de rest van de aandelen en houdt zo de touwtjes in handen.

De samenwerking met Unica is ingegeven door de aanbestedingsprocedures van de overheid. “Diensten stellen steeds strengere eisen ten aanzien van bijvoorbeeld de omzet van mijn bedrijf. Als ik alleen mee zou doen, dan zou ik niet door de selectie komen. Maar samen met Unica kunnen wij ons presenteren als een hele grote partij”, licht directeur P. Thissen de stap toe.

Naast toegang tot de aanbestedingsprocedures van gemeenten, provincie en Rijksoverheid breidt Thissen via de samenwerking zijn diensten uit. Zo wil Thissen met Unica sprinklers aanleggen en zich storten op de bouw van cleanrooms in bijvoorbeeld ziekenhuizen; opdrachten die de onderneming op het moment heel weinig uitvoert.

Samen met Unica wil Thissen buiten Limburg installaties aanleggen die het gebruik van een warmtepomp in woningen en bedrijfspanden mogelijk maakt. Een specialisme dat volgens directeur Thissen bij Unica zeer in de smaak valt en waar zich een snel groeiende markt voor ontwikkelt.

Unica wil voor het einde van 2005 de omzet met zo�n 15 procent laten groeien naar 230 miljoen euro. Het minderheidsbelang in Thissen draagt niet bij aan deze ambitie, zo geeft directeur R. Dikken van Unica toe. “Maar wellicht kunnen we op de lange termijn de omzet van Thissen meetellen.” Het bedrijf uit Venlo is goed voor een volume van 15 miljoen euro.

De samenwerking met Thissen stelt Unica ook in staat om de vleugels uit te slaan in Limburg. Het bedrijf, dat jaarlijks een omzet realiseert van 200 miljoen euro, was nog niet in deze provincie vertegenwoordigd. Met de nieuwe samenwerking past Unica het laatste stukje in de puzzel van de landelijke dekking die de familieonderneming nastreeft.

De Maastrichtse branchegenoot Wima, een zusteronderneming van Thissen, is ook onderdeel van de afspraken. Net als bij Thissen neemt Unica een belang van 49 procent in het bedrijf. De rest van de Wima-aandelen blijft bij de familie Thissen.

Reageer op dit artikel