nieuws

Subsidie Amsterdam voor koopwoningen

bouwbreed

amsterdam – De gemeente Amsterdam subsidieert de bouw van vijfhonderd koopwoningen in het middensegment. Voor de woningen die in maatschappelijk gebonden eigendom worden verkocht, geldt een lage sociale grondprijs, zo besloot het college. Maatschappelijk gebonden eigendom houdt in dat de woning voor minstens 10 procent onder de marktwaarde wordt aangeboden. Daarbij geldt de afspraak dat […]

amsterdam – De gemeente Amsterdam subsidieert de bouw van vijfhonderd koopwoningen in het middensegment. Voor de woningen die in maatschappelijk gebonden eigendom worden verkocht, geldt een lage sociale grondprijs, zo besloot het college.

Maatschappelijk gebonden eigendom houdt in dat de woning voor minstens 10 procent onder de marktwaarde wordt aangeboden. Daarbij geldt de afspraak dat bij verkoop de oorspronkelijke aanbieder de woning terugkoopt. Corporatie of marktpartij en verkoper delen op dat moment winst of verlies. Vervolgens wordt de woning steeds opnieuw onder de marktwaarde aangeboden.

Reageer op dit artikel