nieuws

Statencommissie honoreert protest tegen windmolens

bouwbreed Premium

utrecht – Diverse samenwerkende actiegroepen in de provincie Utrecht hebben succes geboekt in hun strijd tegen een aantal windmolenparken. Dat werd duidelijk tijdens een vergadering van de statencommissie Ruimte en Groen over het concept streekplan van de provincie Utrecht.

In het streekplan staat een aantal kleine en grote locaties (vooral langs de snelwegen A1, A2 en A12 en aan het Amsterdam-Rijnkanaal) waar het provinciebestuur windmolens wil gaan plaatsen.

Vooral de grotere locaties in de buurt van woonwijken riepen de afgelopen maanden veel protest op bij de inwoners. Zij vrezen geluidsoverlast en aantasting van hun uitzicht. In totaal dienden vijfenveertighonderd personen bezwaren in.

Tijdens de commissievergadering bleek dat een meerderheid van de staten een aantal locaties wil schrappen en de rest wil overlaten aan de gemeentebesturen van de betrokken plaatsen.

Wat de statenfracties precies voorstaan, wordt eind deze week duidelijk als de betrokken partijen een advies geven aan Gedeputeerde Staten. Wel staat vast dat omstreden windmolenlocaties langs de A1 bij Eemnes, bij Maarssen en Breukelen langs de A2 en bij Harmelen aan de A12 niet meer in het advies zullen voorkomen. (anp)

Reageer op dit artikel