nieuws

Stalen Ypod-hangplek voor jongeren goed verplaatsbaar

bouwbreed Premium

zoetermeer – De Ypod is het nieuwe model jongerenontmoetingsplaats (JOP) van UC-Sportec in Zoetermeer. Net als de andere JOPs van het bedrijf kenmerkt het bouwsel zich door het bewust gekozen eenvoudige ontwerp.

De solide constructie, het fraaie design en de gebruikersvriendelijkheid zijn andere belangrijke componenten, aldus de producent. Teneinde de ontmoetingsplaats vandalismebestendig te maken, zijn alle overbodige zaken weggelaten. Nergens kan zich vuil concentreren. Zo blijft het huisje aantrekkelijk voor zowel de jongeren als de omgeving.

Het model Ypod heeft het voordeel dat het gemakkelijk is te verplaatsen. Zo kan op een eenvoudige manier worden ingespeeld op eventuele veranderingen in de omgeving. Door het relatief kleine formaat komt de hangplek in aanmerking voor plaatsing in een beperkte ruimte.

De Ypod heeft een breedte van 3,30 meter, een diepte van 1,70 meter en een hoogte van 2,50 meter. Buizen en panelen zijn vervaardigd van gepoedercoat gegalvaniseerd staal. De bevestigingspunten zijn door hun breekmoeren vandalismebestendig.

Na plaatsing worden de poten aangestort met beton in een fundatiegat van 40 bij 40 centimeter. De JOP is aan de onderzijde volledig open. Zo kan zich geen vuil ophopen en bij plaatsing in het gras kan er worden gemaaid.

De buiszitting is zo geconstrueerd dat de plek geen slaapplaats wordt voor daklozen.

Het open huisje is leverbaar in alle standaard ral-kleuren.

Reageer op dit artikel