nieuws

SoftEdge-snelloopdeur vlot, veilig en tochtvrij

bouwbreed Premium

barneveld – Hörmann heeft met de SoftEdge een nieuwe snelloopdeur ontwikkeld die de verkeersstroom in bedrijfshallen vlot en schadevrij laat verlopen en tocht en energieverlies tot een minimum beperkt.

De SoftEdge-deur is uitgerust met een sluitkantprofiel dat flexibel werkt in verticale richting, maar toch een relatief stevige buigkracht heeft bij een horizontale impact, meldt Hörmann Nederland in Barneveld.

Op die manier worden letsels bij contact met de bewegende deur zo goed als uitgesloten en wordt schade aan de deur bij botsingen met de lading of met een vorkheftruck vermeden. Het stevige meerkamerprofiel is bestand tegen windsnelheden van 30 kilometer per uur.

Bij een botsing met een lading of een voertuig buigt de deur mee in de richting van de impact en springt in extreme gevallen bij een gelijktijdige deurstop uit zijn zijdelingse geleiders, zonder schade te veroorzaken aan mens en vracht.

Het SoftEdge-profiel kan probleemloos handmatig worden teruggeplaatst in de zijdelingse geleidingsrails. Wanneer de deur de volgende keer wordt gesloten, zal het deurblad zich automatisch invoegen tussen de borstels en de zijdelingse kozijnprofielen.

De deur is ook geschikt voor buitenafsluitingen en heeft een geïntegreerde centrale sluitkantbeveiliging.

Als extra beveiliging heeft de snelloopdeur een standaardbewaking van de deurloop door middel van fotocellen of naar keuze een foto-elektrisch lichtrooster.

Reageer op dit artikel