nieuws

Schildersbedrijven eisen meer controle

bouwbreed Premium

gouda – Zo�n vijfhonderd bedrijven in de schilders- en onderhoudsbranche verwachten dat hun werkvoorraad met de helft terugloopt, van ongeveer 4 naar 2 maanden. Boosdoeners zijn volgens de bonafide ondernemingen vooral illegale arbeiders. De schilders vinden dan ook dat de controle op illegale arbeid in de branche stringenter moet worden aangepakt. Brancheorganisatie Fosag heeft die […]

gouda – Zo�n vijfhonderd bedrijven in de schilders- en onderhoudsbranche verwachten dat hun werkvoorraad met de helft terugloopt, van ongeveer 4 naar 2 maanden. Boosdoeners zijn volgens de bonafide ondernemingen vooral illegale arbeiders.

De schilders vinden dan ook dat de controle op illegale arbeid in de branche stringenter moet worden aangepakt. Brancheorganisatie Fosag heeft die wens onlangs neergelegd bij de Arbeidsinspectie.

Fosag beschikt sinds enige tijd over een meldpunt voor illegaal werk. Daar kunnen professionele schildersbedrijven melding maken van illegale arbeid. De organisatie wil dat de inspectiedienst sneller reageert na een melding en meer mankracht inzet.

Reageer op dit artikel