nieuws

Scheepswerven langs Nieuwe Maas bebouwd met 850 huizen

bouwbreed Premium

rotterdam – De Rotterdamse projectontwikkelaar LSI Project Investment gaat 850 woningen realiseren op de terreinen van de scheepswerven van Verolme en YVC in IJsselmonde. Voor de ontwikkeling van de woonwijk langs de Nieuwe Maas is een totale investering van circa 250 miljoen euro gemoeid.

De projectontwikkelaar heeft onlangs de 7 hectare grond, gelegen aan de Oostdijk, verworven van Verolme IJsselmonde Holding. Voor de andere 7 hectare, aan dezelfde dijk, is een samenwerkingsovereenkomst gesloten met YVC Holding.

Beide terreinen worden tegelijkertijd ontwikkeld aan de hand van één stedenbouwkundig plan. Binnenkort start de zoektocht naar een stedenbouwkundig bureau die de hoogwaardige woonwijk met alleen koopwoningen zal ontwerpen. “De wijk op een van de mooiste plekken van Rotterdam krijgt een chique uitstraling”, aldus LSI-directeur D. de Boer.

De ontwikkelaar neemt ook alle infrastructuur, zoals de wegen, riolering en verlichting voor zijn rekening. In een nieuwe jachthaven op de plek van de al bestaande haven op het YVC-terrein kunnen de bewoners straks hun boot aanmeren. Aan de kade komt een halteplaats voor de watertaxi die nu al zijn route vaart langs het te bebouwen terrein.

De daadwerkelijke bouw gaat begin 2009 van start.

Reageer op dit artikel