nieuws

Regieraad gaat bouw opschudden

bouwbreed

“De bouwsector zit gevangen in conservatisme. Maatschappelijke, economische en technologische redenen maakten het wenselijk de sector in beweging te brengen. Dat is de taak van de Regieraad”, aldus oud-Stork topman Jan Hovers. Hij is sinds 5 februari dit jaar voorzitter van de Regieraad. De raad werkt in opdracht van de ministeries van Economische Zaken, VROM […]

“De bouwsector zit gevangen in conservatisme. Maatschappelijke, economische en technologische redenen maakten het wenselijk de sector in beweging te brengen. Dat is de taak van de Regieraad”, aldus oud-Stork topman Jan Hovers. Hij is sinds 5 februari dit jaar voorzitter van de Regieraad. De raad werkt in opdracht van de ministeries van Economische Zaken, VROM en Verkeer en Waterstaat aan vernieuwing van de bouw. Aanleiding was de parlementaire enquête bouwnijverheid die de nodige misstanden in de sector heeft blootgelegd.

De raad richt zich op drie thema�s: innovatie, transparantie en prijs/kwaliteit. Het zijn deze thema�s die op het eerste congres van de raad op 23 november worden behandeld. Op weg daarnaartoe laat Cobouw een aantal mensen aan het woord over deze thema�s. Vandaag het eerste deel, een interview met politica Marijke Vos, de toenmalige voorzitter van de parlementaire enquêtecommissie.

Reageer op dit artikel