nieuws

Regev-terrein in Hilversum gesaneerd

bouwbreed

HILVERSUM – De sanering van de ernstig vervuilde grond op het voormalige gasfabriekterrein in Hilversum gaat twee jaar in beslag nemen. Daarna moeten nog eens miljoenen kubieke meters grondwater worden aangepakt. Op het Regev-terrein worden (bijna) alle gebouwen gesloopt om plaats te maken voor een woonwijk met diverse voorzieningen. Vijf uitverkoren consortia hebben een plan […]

HILVERSUM – De sanering van de ernstig vervuilde grond op het voormalige gasfabriekterrein in Hilversum gaat twee jaar in beslag nemen. Daarna moeten nog eens miljoenen kubieke meters grondwater worden aangepakt.

Op het Regev-terrein worden (bijna) alle gebouwen gesloopt om plaats te maken voor een woonwijk met diverse voorzieningen. Vijf uitverkoren consortia hebben een plan voor deze Villa Industria ingediend. Volgens projectmanager C. Bos van de gemeente Hilversum is de selectieprocedure daarvoor inmiddels in gang gezet en zal in februari bekend worden wie het project mag uitvoeren. Over de totale kosten kan Bos niets kwijt. Wel dat het project Europees is aanbesteed. “De drempel daarvan is is 6 miljoen euro”, aldus Bos.

Reageer op dit artikel