nieuws

Rechter beslist over onderhoud spoorbrug

bouwbreed Premium

KERKRADE – De rechtbank in Maastricht beslist over twee weken wie moet opdraaien voor het achterstallig onderhoud aan een brug over het spoor in Kerkrade, de gemeente of de Nederlandse Spoorwegen. Pogingen van de rechtbank om beide partijen tot overleg te bewegen, zijn op niets uitgelopen. Daarom hakt de rechter de knoop door, liet de […]

KERKRADE – De rechtbank in Maastricht beslist over twee weken wie moet opdraaien voor het achterstallig onderhoud aan een brug over het spoor in Kerkrade, de gemeente of de Nederlandse Spoorwegen. Pogingen van de rechtbank om beide partijen tot overleg te bewegen, zijn op niets uitgelopen. Daarom hakt de rechter de knoop door, liet de gemeente Kerkrade weten.

De uit 1928 daterende ijzeren brug bij grensovergang De Locht leidt verkeer over de spoorlijn heen. In mei werd de brug gesloten voor het verkeer wegens de slechte staat waarin het bouwwerk verkeert. Sindsdien ruziën NS en gemeente over de aansprakelijkheid voor de kosten van onderhoud, ruim een half miljoen euro. Inmiddels heeft een bedrijf in tweedehands auto�s de gemeente Kerkrade aangeklaagd, omdat door afsluiting van de weg naar de brug de klanten wegblijven.

Reageer op dit artikel