nieuws

PW160-7 van Komatsu echte allround-graver

bouwbreed Premium

den haag – Een echte allrounder noemt Komatsu Europe de nieuwe zestien tons mobiele graver PW160-7. De fabrikant baseerde dit nieuwste model uit de reeks Dash 7 op de PW200-7. Komatsu spreekt van �een typisch Europese machine�. De graver wordt in het Britse Newcastle gebouwd en vervangt de PW170-6. De viercilinder diesel levert een vermogen […]

den haag – Een echte allrounder noemt Komatsu Europe de nieuwe zestien tons mobiele graver PW160-7. De fabrikant baseerde dit nieuwste model uit de reeks Dash 7 op de PW200-7. Komatsu spreekt van �een typisch Europese machine�.

De graver wordt in het Britse Newcastle gebouwd en vervangt de PW170-6. De viercilinder diesel levert een vermogen van 90 kilowatt en voldoet aan de Euro II-normen. De hydraulica heeft drie graafstanden en een hijsstand. Met emmers tot 1 kubieke meter ontwikkelt de machine een graafkracht van 10,4 ton. Met een neergelaten schuifblad kan de machine een gewicht van 7,9 ton tillen.

Komatsu zegt dat de stoel speciaal is ontworpen voor mobiele gravers. Het onderstel heeft een hoge bodemvrijheid. Met de drie gangen van de automatische versnellingsbak legt de PW160-7 tot 35 kilometer per uur af. De hydraulische olie gaat zo�n 5000 uur mee; het hydraulische olie-filter ruim 1000 uur.

Reageer op dit artikel