nieuws

Prijsvraag ProRail voor minder hinder op spoor

bouwbreed Premium

utrecht – ProRail heeft een prijsvraag uitgeschreven waarin wordt opgeroepen innovatieve oplossingen te vinden voor onderhoud aan het spoorwegennet. Volgens E. Drent van ProRail houdt de prijsvraag niet direct verband met het nieuwe onderhoudsrooster dat in december ingaat, maar ligt het wel in het verlengde daarvan. “We krijgen het drukker en moeten daardoor vaker overdag […]

utrecht – ProRail heeft een prijsvraag uitgeschreven waarin wordt opgeroepen innovatieve oplossingen te vinden voor onderhoud aan het spoorwegennet. Volgens E. Drent van ProRail houdt de prijsvraag niet direct verband met het nieuwe onderhoudsrooster dat in december ingaat, maar ligt het wel in het verlengde daarvan. “We krijgen het drukker en moeten daardoor vaker overdag werken. Dat vraagt om creatieve oplossingen. Want we willen zo weinig mogelijk buitengebruikstellingen.” Van inzenders wordt gevraagd middels andere werkwijzen op het gebied van techniek of procedures de overlast voor reizigers met 5 tot 10 procent te verminderen. De oplossing moet binnen twee jaar uitvoerbaar zijn en binnen vijf jaar op grote schaal kunnen worden gebruikt.

Reageer op dit artikel