nieuws

Overslagplaatsen moeten weg ontlasten

bouwbreed Premium

krimpen aan den ijssel – Het hoogheemraadschap Krimpenerwaard gaat zes overslagplaatsen aanleggen waar vrachtauto�s zware ladingen kunnen verdelen over kleiner transport. Het hoogheemraadschap hoopt daarmee het wegennet in Zuid-Holland te ontlasten. Net als de provinciale ontsluitingsweg N210 in hetzelfde gebied liggen de wegen in de Krimpenerwaard op een drassige en slappe ondergrond. Vandaar dat voor […]

krimpen aan den ijssel – Het hoogheemraadschap Krimpenerwaard gaat zes overslagplaatsen aanleggen waar vrachtauto�s zware ladingen kunnen verdelen over kleiner transport. Het hoogheemraadschap hoopt daarmee het wegennet in Zuid-Holland te ontlasten.

Net als de provinciale ontsluitingsweg N210 in hetzelfde gebied liggen de wegen in de Krimpenerwaard op een drassige en slappe ondergrond. Vandaar dat voor alle wegen een verbod geldt voor vrachtverkeer zwaarder dan 15 ton.

Omdat ondernemers in het gebied hun ladingen niet op een andere manier bij hun bedrijf kunnen krijgen wordt het verbod nogal eens met voeten getreden. De overslagplaatsen moeten voorkomen dat ondernemers toch met zware lading het gebied in rijden. Chauffeurs kunnen hun aanhangwagens enkele uren op de nieuwe parkeerplaatsen laten staan.

De eerste overslagplaats kan volgens een woordvoerder van het hoogheemraadschap al volgend jaar tegenover restaurant De Loet in Lekkerkerk worden aangelegd. “We denken 60.000 euro nodig te hebben en daarvan nemen we zelf zestig procent voor ons rekening, de rest moet de provincie betalen.”

Reageer op dit artikel