nieuws

Noorse snellader werkt kwart sneller

bouwbreed

den haag – Met de zijwaarts kiepende bakken van Gjerstad Mek Industri kan een machinist van een wiellader een truck ruim een kwart sneller laden dan met een conventionele voorlader. Daarmee verminderen volgens de fabrikant uit het Noorse Sundebru eveneens slijtage van motor en banden en het brandstofverbruik. De wiellader hoeft voor het laden alleen […]

den haag – Met de zijwaarts kiepende bakken van Gjerstad Mek Industri kan een machinist van een wiellader een truck ruim een kwart sneller laden dan met een conventionele voorlader. Daarmee verminderen volgens de fabrikant uit het Noorse Sundebru eveneens slijtage van motor en banden en het brandstofverbruik.

De wiellader hoeft voor het laden alleen maar voor- en achteruit te rijden terwijl een voorlader meer bewegingen moet maken. Gjerstad schrijft de bak een lange levensduur toe. Gjerstad bouwt bakken van 2 tot 7 kubieke meter.

Reageer op dit artikel