nieuws

Nijmegen bouwt duizend studentenwoningen

bouwbreed Premium

nijmegen – De gemeente Nijmegen wil voor 2010 duizend nieuwe studentenwoningen bouwen. Daartoe is samen met de Stichting Studentenhuisvesting Nijmegen een plan opgesteld. Er is nu een tekort van 1400 woningen voor studenten in de stad. De gemeente verwacht dat als de doorstroming naar de reguliere woningmarkt weer op gang komt, het tekort met 400 […]

nijmegen – De gemeente Nijmegen wil voor 2010 duizend nieuwe studentenwoningen bouwen. Daartoe is samen met de Stichting Studentenhuisvesting Nijmegen een plan opgesteld.

Er is nu een tekort van 1400 woningen voor studenten in de stad. De gemeente verwacht dat als de doorstroming naar de reguliere woningmarkt weer op gang komt, het tekort met 400 afneemt. De overige duizend moeten worden nieuwgebouwd. Op de campus van de universiteit wordt al gewerkt aan de realisatie van 400 studentenwoningen. Het aankopen en verbouwen van stadspanden moet nog eens 100 woningen opleveren.

Reageer op dit artikel