nieuws

Nieuwe gasbetonsteen Porit vermindert bouwtijd gevel

bouwbreed Premium

germendorf – Gevelbouw vergt aanmerkelijk minder tijd met de nieuwe 37,5 centimeter hoge gasbetonsteen, rekent Porit voor.

De fabrikant uit het Duitse Germendorf ontwikkelde de steen voor de Noord-Duitse bouwpraktijk. Een zevenlaagse muur uit deze stenen komt tot een hoogte van 2,63 meter. Daarvan resteren na het maken van de vloer en het plafond 2,50 meter.

Porit levert de bouwsteen in een lengte, hoogte en breedte van respectievelijk 50, 37,5 en 17,5 centimeter. Die breedte is bedoeld voor dragende wanden. Voor niet-dragende wanden levert Porit een breedte van 10 en 11,56 centimeter. Het gewicht van de steen blijft onder de 25 kilo.

Zogeheten pakhulpen vergemakkelijken de verwerking. De stenen hebben een messing en groef-verbinding. Alleen deze verbinding wordt van een streep dunne mortel voorzien. Platte stalen ankers verbinden met een stompe las de binnen- met de buitenwand.

Reageer op dit artikel