nieuws

Nieuw topwatermodel van drie instituten

bouwbreed

wageningen – Alterra, TNO en het waterbouwkundig laboratorium Delft Hydraulics bundelen hun activiteiten op het gebied van hydrologie en waterbeheer. De modellen Modflow, Simgro en Sobek worden geïntegreerd tot één instrument voor grondwater, de onverzadigde zone en dynamische modelering van de wateroppervlakte. Volgens de drie partijen blijft Nederland met het geïntegreerde model internationaal toonaangevend. Bovendien […]

wageningen – Alterra, TNO en het waterbouwkundig laboratorium Delft Hydraulics bundelen hun activiteiten op het gebied van hydrologie en waterbeheer. De modellen Modflow, Simgro en Sobek worden geïntegreerd tot één instrument voor grondwater, de onverzadigde zone en dynamische modelering van de wateroppervlakte.

Volgens de drie partijen blijft Nederland met het geïntegreerde model internationaal toonaangevend. Bovendien garandeert de deskundigheid van de drie instituten – in samenwerking met de universiteiten te Wageningen en Utrecht – een hoogwaardige voortontwikkeling van het instrumentarium. Het nieuwe model biedt gebruikers zoals provincies en waterschappen meer mogelijkheden tegen dezelfde operationele kosten.

Reageer op dit artikel