nieuws

Minder productie Duitse hoogovens

bouwbreed Premium

wiesbaden – De Duitse hoogovens hebben in oktober op een wat lager pitje gedraaid. De productie van ruwe staal nam met 3,1 procent af tot 2,5 miljoen ton. Met een volume van 3,4 miljoen ton kwam 0,4 procent minder ruw ijzer uit de hoogovens. In de eerste tien maanden van het jaar vervaardigden de hoogovens […]

wiesbaden – De Duitse hoogovens hebben in oktober op een wat lager pitje gedraaid. De productie van ruwe staal nam met 3,1 procent af tot 2,5 miljoen ton. Met een volume van 3,4 miljoen ton kwam 0,4 procent minder ruw ijzer uit de hoogovens.

In de eerste tien maanden van het jaar vervaardigden de hoogovens van de oosterburen 24,9 miljoen ton ijzer en 38,8 miljoen ton staal. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar namen de producties van ijzer en staal met respectievelijk 1,9 en 3,8 procent toe.

In de nieuwe deelstaten nam de staalproductie vorige maand met 8,3 procent af tot 0,5 miljoen ton. In de oude deelstaten valt een groei van 0,9 procent te registreren.

Reageer op dit artikel