nieuws

Minder investeringen staalondernemingen

bouwbreed

nieuwegein – De kleine en middelgrote bedrijven in de staalsector kampen met afnemende investeringen. Het aantal ondernemers dat een stijging verwacht van de investeringen in machines is het afgelopen halfjaar gedaald van 18 tot 14 procent. Dat blijkt uit de conjunctuurmeting van de Metaalunie. De groep bedrijven die weer winst maakt steeg van 51 naar […]

nieuwegein – De kleine en middelgrote bedrijven in de staalsector kampen met afnemende investeringen. Het aantal ondernemers dat een stijging verwacht van de investeringen in machines is het afgelopen halfjaar gedaald van 18 tot 14 procent. Dat blijkt uit de conjunctuurmeting van de Metaalunie.

De groep bedrijven die weer winst maakt steeg van 51 naar 54 procent. Vooral de electronicafirma�s zijn in goede doen. Zeventig procent meldt winst te maken.

De hoge staalprijzen zitten de ondernemers nog steeds behoorlijk dwars. Van de bedrijven stelt 70 procent het duurdere staal niet te kunnen doorberekenen aan de afnemers.

De meeste bedrijven zijn nog steeds positief over de orderpositie, ook al flauwt de vraag af. Het aantal bedrijven dat een toename van de binnenlandse orders meldt, daalde van 34 tot 26 procent. Met een score van 19 procent is de groep ondernemers die rekent op een stijging van de buitenlandse orders half zo groot als zes maanden geleden.

Reageer op dit artikel