nieuws

Meer geld sanering lpg-tankstations

bouwbreed Premium

den haag – Voor de sanering van lpg-tankstations die te dicht op stedelijke bebouwing zijn gevestigd, trekt het ministerie van VROM 15 miljoen euro extra uit. Hiermee komt het totale budget voor deze operatie op 30 miljoen euro. Het is de bedoeling in 2007 10 procent van de in totaal 2200 lpg-tankstations te hebben verwijderd. […]

den haag – Voor de sanering van lpg-tankstations die te dicht op stedelijke bebouwing zijn gevestigd, trekt het ministerie van VROM 15 miljoen euro extra uit.

Hiermee komt het totale budget voor deze operatie op 30 miljoen euro. Het is de bedoeling in 2007 10 procent van de in totaal 2200 lpg-tankstations te hebben verwijderd. Deze stations staan te dicht op huizen of andere gebouwen.

Het extra geld vloeit voor uit het Besluit Externe Veiligheid Inrichtingen (Bevi) van eind vorige maand, waarin staat dat bedrijven die een risico vormen voor personen buiten het bedrijfsterrein, zich voortaan aan de veiligheidsnormen moeten houden. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen situaties die uiterlijk binnen drie jaar moeten zijn opgelost, hieronder vallen onder meer de lpg-tankstations, en minder urgente situaties die tot 2010 de tijd hebben. Gemeenten zijn inmiddels al begonnen met de urgente sanering van zo�n vijftig lpg-tankstations.

Reageer op dit artikel