nieuws

Massale sloop van Amsterdamse buurt

bouwbreed Premium

amsterdam – Woningcorporaties Far West en AWV slopen in het zuidelijk deel van de Kolenkitbuurt meer dan zevenhonderd woningen. Er komen 1030 woningen in allerlei soorten, maten en prijsklassen voor in de plaats. Zo blijkt uit de door corporaties en stadsdeel Bos en Lommer gepresenteerde plannen. Volgend jaar wordt een begin gemaakt met de bouw […]

amsterdam – Woningcorporaties Far West en AWV slopen in het zuidelijk deel van de Kolenkitbuurt meer dan zevenhonderd woningen. Er komen 1030 woningen in allerlei soorten, maten en prijsklassen voor in de plaats. Zo blijkt uit de door corporaties en stadsdeel Bos en Lommer gepresenteerde plannen.

Volgend jaar wordt een begin gemaakt met de bouw van bijna vierhonderd huur- en koopwoningen langs het spoor in de Kolenkitbuurt. Zodra deze woningen zijn opgeleverd begint de sloop in het zogeheten Zuidelijk Veld. In 2009, zo verklaart het stadsdeel, moet de verbouwing tot een veilige buurt met ruime lanen en veel groen zijn afgerond.

Er zijn appartementen gepland, maar ook eengezinswoningen en bouwblokken met beneden- en bovenwoningen met elk een eigen voordeur aan de straatkant. Een kleine 30 procent bestaat uit sociale woningbouw.

Reageer op dit artikel