nieuws

Koolhaas ontwikkelt complete wijk Rome

bouwbreed

ROME – De Rotterdamse architect Rem Koolhaas mag ten zuiden van het centrum van Rome een compleet nieuwe wijk inrichten. De Italiaanse hoofdstad maakte vrijdag bekend dat Koolhaas de internationale aanbesteding in de wacht heeft gesleept om het terrein van de voormalige markthallen opnieuw vorm te geven. Het gaat om een gebied van 80.000 vierkante […]

ROME – De Rotterdamse architect Rem Koolhaas mag ten zuiden van het centrum van Rome een compleet nieuwe wijk inrichten. De Italiaanse hoofdstad maakte vrijdag bekend dat Koolhaas de internationale aanbesteding in de wacht heeft gesleept om het terrein van de voormalige markthallen opnieuw vorm te geven.

Het gaat om een gebied van 80.000 vierkante meter. Het is vooral een financiële overweging geweest om uiteindelijk voor het project van Koolhaas te kiezen. De Romeinse bouwonderneming Lamaro, die Koolhaas inschakelde als architect, huurt het terrein de komende zestig jaar voor 7 miljoen euro van de gemeente en mag de wijk voor die periode financieel uitbaten.

Reageer op dit artikel