nieuws

Koninklijk Paleis op de Dam in de steigers

bouwbreed Premium

AMSTERDAM – Het uit 1665 stammende Koninklijk Paleis op de Dam gaat volgend jaar voor ten minste twee jaar dicht. Het voormalige stadhuis wordt gerenoveerd omdat het sinds de laatste renovatie in de jaren zestig, op een aantal punten sterk is verouderd. Ook het asbest in het pand zal worden verwijderd. Voor dit project, dat […]

AMSTERDAM – Het uit 1665 stammende Koninklijk Paleis op de Dam gaat volgend jaar voor ten minste twee jaar dicht. Het voormalige stadhuis wordt gerenoveerd omdat het sinds de laatste renovatie in de jaren zestig, op een aantal punten sterk is verouderd. Ook het asbest in het pand zal worden verwijderd. Voor dit project, dat wordt uitgevoerd door de Rijksgebouwendienst, is een bedrag van circa 69 miljoen euro gereserveerd. Hinder op de Dam en aan de Nieuwezijds Voorburgwal door aan- en afvoer van bouwmateriaal en het plaatsen van bouwketen zal zoveel mogelijk worden beperkt.

Reageer op dit artikel