nieuws

Klem topt profielen metselwerk op

bouwbreed Premium

dinxperlo – Een handige hulp bij het optoppen van profielen bij metselwerk voor in- en uitwendige hoeken en lange wanden. Zo beveelt de Klaassen Groep zijn Optopklem aan.

Het bedrijf uit Dinxperlo rekent voor dat de klem de steltijd halveert. De stelbeugel zet zich door het eigen gewicht vast en beschadigt het metselwerk niet.

Het stellen van profielen tegen bestaand metselwerk is vaak een kwestie van improviseren met spijkers, latten en lijmtangen. En altijd moet er iemand onder de steiger staan terwijl stenen en voegwerk vaak beschadigd raken. Metselaars W. en G. Haverdill van de Klaassen Groep bedachten een alternatief in de vorm van een profielklem voor haakse hoeken. Hun gepatenteerde klem bestaat uit een stalen voetje dat met spijkers of schroeven op het houten deel van het profiel wordt bevestigd. Daarna wordt een 8 millimeter dikke stalen pen in het metselwerk aangebracht. In de verse specie moet vooraf het gat voor de pen worden gemaakt. Het profiel klemt zich bij een uitwendige hoek door het eigen gewicht tegen de muur. Bij een inwendige hoek drukt de klem het profiel tegen de muur. Eén man kan met latten aan de bovenzijde het profiel verder afstellen.

Klaassen brengt de Otopklem in bundels van 25 op de markt. Het bedrijf levert er ook inlegplaatjes voor dilataties en doorgaande muren voor.

Reageer op dit artikel