nieuws

ISO-certificatie voor gemeente Rotterdam

bouwbreed Premium

rotterdam – De afdeling Bouwtoezicht van de dienst Stedenbouw Wonen en Verkeer in Rotterdam is de eerste overheidsdienst in Nederland die het ISO 9001-2000 certificaat heeft ontvangen. Met de certificering bewijst de gemeentelijke dienst dat de medewerkers aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen, de processen helder zijn en blijven en de klant tevreden is. De Rotterdamse dienst […]

rotterdam – De afdeling Bouwtoezicht van de dienst Stedenbouw Wonen en Verkeer in Rotterdam is de eerste overheidsdienst in Nederland die het ISO 9001-2000 certificaat heeft ontvangen.

Met de certificering bewijst de gemeentelijke dienst dat de medewerkers aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen, de processen helder zijn en blijven en de klant tevreden is.

De Rotterdamse dienst vroeg de certificering zelf aan en wordt door certificeringsbedrijf Kiwa en veel andere Nederlandse gemeenten gezien als een �wegbereider�. De certificering is een pilotproject en Kiwa hoopt dat ook andere gemeenten hun organisatie dusdanig inrichten dat een ISO-certificering mogelijk is. Volgens Haiko Volkers van Kiwa toont het certificaat vooral aan dat de gemeentedienst efficiënt kan werken.

Reageer op dit artikel