nieuws

Iets meer winst voor Vastned Retail ondanks lagere huren

bouwbreed

amsterdam – Vastned Retail heeft over de eerste negen maanden van dit jaar een 1,7 procent hogere nettowinst geboekt van 47 miljoen euro, ondanks lagere huuropbrengsten. Het hogere resultaat is te danken aan de verkoop van de Duitse vastgoedportefeuille.

De belegger in onroerend goed houdt voor het gehele jaar vast aan zijn eerdere verwachting van een winst per aandeel van 3,74 euro. Vastned Retail verwacht dat er volgend jaar nieuwe investeringen gedaan zullen worden die direct bijdragen aan de resultaten, zo heeft het bedrijf gisteren laten weten. De bezettingsgraad van de winkelpanden van het vastgoedfonds daalde in de eerste negen maanden van 96,7 procent naar 95,6 procent. Bij de kantorentak van de vastgoedbelegger stond de winst de eerste negen maanden van het jaar onder druk door een afname van de huurinkomsten. VastNed Offices/Industrial behaalde in de periode een nettowinst van 31,3 miljoen euro, vergeleken met 36,8 miljoen een jaar eerder.

De brutohuuropbrengsten namen af van 82,9 miljoen euro tot 70,8 miljoen euro. De bezettingsgraad van de kantoren en bedrijfsruimtes daalde tot 84,0 procent.

Reageer op dit artikel