nieuws

Honderdste project van stichting RIBO

bouwbreed Premium

zwolle – De stichting scholing Restauratie en Innovatie in de Bouw in Overijssel (RIBO) heeft onlangs het honderdste opleidingsproject opgeleverd. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Het gaat onder meer om watermolen Den Haller in Diepenheim, de oudste in zijn soort in Nederland. Andere restauraties die de stichting heeft uitgevoerd zijn onder andere de hervormde kerk […]

zwolle – De stichting scholing Restauratie en Innovatie in de Bouw in Overijssel (RIBO) heeft onlangs het honderdste opleidingsproject opgeleverd. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

Het gaat onder meer om watermolen Den Haller in Diepenheim, de oudste in zijn soort in Nederland. Andere restauraties die de stichting heeft uitgevoerd zijn onder andere de hervormde kerk in Blankendam, windmolen De Korenbloem in Haaksbergen en museumboerderij De Valkhoff in Hellendoorn.

In de loop der jaren heeft RIBO ruim honderd restauratie timmerlui en metselaars opgeleid.

Reageer op dit artikel