nieuws

Hochtief koopt pfi-afdeling Jarvis

bouwbreed Premium

york – Het in ernstige moeilijkheden verkerende Britse bouwbedrijf Jarvis wil de acquisitie-afdeling voor PFI-contracten (Private Finance Initiative) in principe verkopen aan Hochtief. Beide partijen hebben overeenstemming bereikt over de voorwaarden voor de overdracht.

Precies een maand geleden deelde Jarvis nog mee een identieke overeenkomst te hebben gesloten met het Franse Vinci. Volgens een woordvoerder van het Britse bedrijf konden partijen het echter voor afloop van de onderhandelingstermijn niet eens worden over de financiën.

De acquisitie-afdeling heeft juist afgelopen week een behoorlijke klap gekregen door het afketsen van een grote PFI-opdracht in het onderwijs voor de gemeente Norfolk. Jarvis was �preferred bidder� voor dit werk van 150 miljoen euro, maar Norfolk wil het risico niet nemen een contract voor dertig jaar af te sluiten met een noodlijdend bedrijf. De nu waarschijnlijk naar Hochtief overgaande acquisitietak omvat nu nog slechts drie projecten waar Jarvis �preferred bidder� is: voor scholen in Manchester en Noord-Ierland en het Ierse Cork.

Reageer op dit artikel