nieuws

Groninger schildersbedrijf Sips failliet

bouwbreed

groningen – Het van oudsher in de stad Groningen gevestigde schildersbedrijf Sips BV heeft vrijdag zijn eigen faillissement aangevraagd. De economische malaise in de bouw en de moordende concurrentie op de schildersmarkt is het bedrijf funest geworden.

Als gevolg van het faillissement komen 120 personeelsleden van het bedrijf op straat te staan.

Sips Schildersbedrijf zag, nadat de bank de geldkraan had dichtgedraaid, geen kans aan de lopende betalingsverplichtingen te voldoen. Het personeel kreeg het salaris niet meer uitbetaald. Surséance van betaling lijkt er niet in te zitten omdat de schulden te ver zijn opgelopen.

Het aloude familiebedrijf Sips werd zeven jaar geleden overgenomen door een groep aandeelhouders, die de functie van eigenaar/directeur kreeg. De concurrentie werd echter dermate groot dat al geruime tijd heel scherp moest worden aanbesteed om nog aan werk te kunnen komen. Directeur M. Elzinga kwam daarbij tot de ontdekking dat andere partijen nog eens twintig procent onder zijn prijs gingen werken.

Sips bestaat uit twee poten: Sips Schildersbedrijf en Sips Straal- en Coatingbedrijf, waar 25 man personeel op de loonlijst staan. Nog niet eens zo heel lang geleden werkten er in totaal nog 150 man. Dat aantal was de laatste tijd al teruggelopen naar 120. Sips was, samen met schilder Cor Buist, ondermeer verantwoordelijk voor het schilderwerk bij de restauratie van het plafond van het NS-Hoofdstation in Groningen.

Het failliete bedrijf hoopt de lopende opdrachten nog te kunnen afmaken. De komende tijd zal door de curator worden bekeken of er in de één of andere vorm nog een doorstart mogelijk is. De kansen lijken echter gering.

Reageer op dit artikel